Kompanije i privrednici koji su obeležili godinu

Bez autora
Feb 04 2013

Na svečanosti u Privrednoj komori Srbije (PKS), Klub privrednih novinara dodelio je priznanja “Kompanije i ličnosti koje su obeležile godinu”. Žiri Kluba privrednih novinara iz 15 redakcija uručio je tradicionalne nagrade u vidu replike Zlatnog dinara cara Dušana, najuspešnijem poslovnom čoveku i menadžerima, kao najuspešnijim kompanijama.Priznanje Poslovni čovek godine pripalo je direktoru kompanije Ball packaging Europe Belgrade, Davidu Banjaiu, dok je Zlatna plaketa za održivost domaće proizvodnje pripala preduzeću Impol-Seval i menadžeru Ninku Tešiću.

Kompanije i privrednici koji su obeležile godinuNa svečanosti u Privrednoj komori Srbije (PKS), Klub privrednih novinara dodelio je priznanja “Kompanije i ličnosti koje su obeležile godinu”. Žiri Kluba privrednih novinara iz 15 redakcija uručio je tradicionalne nagrade u vidu replike Zlatnog dinara cara Dušana, najuspešnijem poslovnom čoveku i menadžerima, kao najuspešnijim kompanijama.
 
Priznanje Poslovni čovek godine pripalo je direktoru kompanije Ball packaging Europe Belgrade, Davidu Banjaiu, dok je Zlatna plaketa za održivost domaće proizvodnje pripala preduzeću Impol-Seval i menadžeru Ninku Tešiću. U kategoriji Investicija godine, priznanje je uručeno generalnom direktoru Termelektrane Kostolac Draganu Jovanoviću, dok je preduzeću Carlzberg pripalo priznanje za inovacije i restrukturiranje firme koje je dovelo do smanjenja troškova.
 
Mladi menadžer godine je Saša Pozder - direktor preduzeća Maquet South East Europe. Plakete i priznanja “Menadžer godine” dobili su i Rodoljub Milošević iz preduzeća za proizvodnju dečije hrane “Flori”, profesor Aleksandar Rodić iz Centra za robotiku “Instituta Mihajlo Pupin” - za razvoj i primenu nauke, a isto priznanje pripalo je Miodragu Zdravkoviću iz udruženja “Leskovački ajvar”, za afirmaciju ženskog preduzetništva.

Dobitnici nagrade su i Milomir Tošović iz preduzeća “Kotlenik promet”, za ulaganje u stočarstvo, Boža Aleksandrović iz Podruma “Aleksndrović” za razvoj vinogradarstva, Dragan Kuzmanović iz “Domisa”, za ulaganja u energetsku efikanost.

Plaketu je dobio i Milinko Cicmil za investicije u turizam, odnosno Banju Vrdnik i hotel “Premijer akva”, a priznanje “Menadžer godine” pripalo je i direktoru “Beogradske filharmonije” Ivanu Tasovcu za afirmaciju klasične muzike.
 
Novinarka Tanjuga Gordana Divnić dobitnik je ovogodišnje nagrade Kluba privrednih novinara “Zlatno pero”, koja se tradicionalno dodeljuje za privredno novinarstvo,  a isto priznanje poneo je i njen kolega iz Radio televizije Srbije, Milan Popović, autor TV emisije “Zadnja kuća, Srbija”.

Dodeli priznanja prisustvovali su ministar zdravlja dr Slavica Đukić Dejanović, ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine, dr Zorana Mihajlović, pomoćnik ministra kulture, Dragan Kolarević i pomoćnik ministra trgovine i telekomunikacija Stevan Nikčević, koji su nekim laureatima uručili nagrade.
 
Novinari uglednih agencija, elektronskih medija, štampanih i internet izdanja istakli su da je privreda Srbije morala je da se suoči sa još jednom teškom godinom, koja joj nije donala bolji poslovni ambijent. Uprkos tome, ima i onih, kako među preduzećima tako i među pojedincima, koji su dobro i uspešno radili i u tim uzburkanim vodama srpskog biznisa. Klub privrednih novinara odlučio je da nagradi njihov trud, procenjujući da će im ova priznanja poslužiti kao dodatni podsticaj za nove uspehe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik